Natuurwijn, biologische wijn en orange wijn voor de horeca

Bij La Vie Locale staat kwaliteit voorop. Voor al ons brood en wijn komen graag terug. Daardoor zijn ons brood en onze wijn ook een goede trekker en klantenbinder voor jouw restaurant.

Omdat we duurzaamheid ook hoog in het vaandel dragen werken we zoveel mogelijk met producten die op biologische of bio-dynamische manier gemaakt zijn. Ook in het wijnsegment komt er steeds meer aanbod van verrassende, kwalitatief goede natuurwijnen, of wijnen met een biologische of bio-dynamisch etiket. Omdat jongere wijndrinkers dit heel erg waarderen, hebben we een selectie wijnen waarmee de horeca deze doelgroep aangenaam kan verrassen.

Opwindende, karaktervolle wijnen van talentvolle wijnmakers

De natuurwijn beweging begon in Frankrijk in de jaren tachtig, toen Jules Chauvet en Jacques Néauport begonnen te experimenten om wijn te maken zonder antioxidant en het conserveermiddel zwaveldioxide. Sindsdien is vin nature uitgegroeid tot een diverse maar wereldwijde tegencultuurbeweging, die het opneemt tegen homogenisering, industrialisatie en de cultuur van Parker-punten die de jaren negentig en 2000 domineren.
De Balkan had ooit een gerenommeerde wijncultuur. Beetje bij beetje krijgen deze landen en hun talentvolle duurzame wijnmakers weer meer belangstelling. Laat je dus eens verrassen door wijn uit Moldavie of Roemenie! Elke wijn in ons assortiment heeft een uniek prijs/kwaliteitverhouding waar mensen graag voor terugkomen.

Natuurwijn, biologische wijn, bio-dynamische wijn in de horeca? Natuurlijk?Natuurwijn is energiek, spannend, puur en zuiver. Het is gemaakt van gezonde druiven die groeien op onbespoten grond. Onbespoten grond en druiven zijn de enige ingrediënten, er komen geen toevoegingen en pesticiden aan te pas. Er zijn veel goede wijnmakers die de mogelijkheden van puur wijn maken hanteren en werken met passie en een groen hart. Alleen de beste druiven worden gebruikt voor de wijn, de rendementen zijn laag, de kwaliteit uniek. Plukken gebeurt met de hand, druif voor druif, stok voor stok, soms op verschillende dagen tot alle druiven perfect zijn. Vraag onze wijnlijst aan of maak een afspraak om het te ervaren!

Kenmerken:

 • biologische of bio-dynamische teelt
 • handgeplukt
 • minimaal of geen sulfiet
 • geen toevoegingen
 • kleinschalig
 • lage rendementen

Orange wine / oranje wijn

Oranje wijn verwijst eenvoudig naar een wijnbereidingstechniek. De naam orange wine werd in 2004 bedacht door de Britse wijnimporteur David A. Harvey. Net zoals 'rosé' gemaakt is van rode druiven met zeer kort huidcontact, is 'oranje wijn' een wijn gemaakt van witte druiven met langdurig huidcontact tijdens de fermentatie (dagen, weken of maanden). 

Deze techniek is het best ingeburgerd in de voormalige Oostenrijks-Hongaarse hoek van de Adriatische Zee. Witte druiven met hun schil – en in sommige gevallen stengels – achterlaten is een nog ouder idee uit Georgië, waar wijn maken in qvevri (grote amfora-achtige vaten die tot aan hun nek in de grond zijn begraven) een geschiedenis heeft van ongeveer 8.000 jaar. 

Inmiddels stappen steeds meer producenten over op orange wines'. Sommigen maken het op de traditionele Friulisch/Sloveense manier - wilde gistfermentatie, geen temperatuurregeling en minimaal gebruik van zwavel - terwijl anderen de uitgebreide huidcontacttechniek meer conventioneel of 'modern' benaderen, om een ​​beetje pit aan hun witte wijnen toe te voegen.

Oranje wijnen worden niet altijd gemaakt in kleiamforen of soortgelijke vaten. De meeste erkende meesters van sinaasappelwijn in Friuli en Slovenië gebruiken open-top houten fermentoren.

Hoge kwaliteit natuurwijn, biowijn en oranje wijn voor de horeca

Oranje wijnen zijn een fascinerende hybride tussen rood en wit, met een deel van de structuur en tannines die je normaal alleen in rode wijn zou verwachten, maar ook met de frisheid en het fruit van witte druiven. Het uitgebreide huidcontact zorgt voor ongekende smaken: van overrijpe of gekneusde boomgaardvruchten tot kruiden, hooi en kamille.

Natuurlijke wijn en oranje wijn zijn opwindende, fascinerende, karaktervolle toevoegingen op je menukaart!

Stuur een mail naar info@lavielocale.nl voor onze wijnlijst, of bel voor een proefafspraak: 06-21712101.

Het beste biologische brood voor jouw restaurant

De reputatie van La Vie Locale is mede gevestigd door de bijzondere kwaliteit van ons broodassortiment.  Al ons brood, gebak, viennoiseries en lunchproducten zijn volledig biologisch, gemaakt in onze bakkerij in Amsterdam. Al onze producten worden met de hand gemaakt en de hele dag vers gebakken volgens dezelfde Franse traditionele recepten die Noé gebruikt in haar bakkerijen in Aix-en-Provence.


We gebruiken alleen 100% biologische en verse producten in al onze recepten, gecertificeerd door SKAL BIO CONTROLE (Independent Organic Certifier). Ons meel komt van Le Moulin de Marion, een biologisch molen in de regio Rhône-Alpes, in Frankrijk. Ons zelfgemaakte natuurlijk zuurdesem van 34 jaar wordt gemaakt en gefermenteerd in onze eigen bakkerij om deze smaak aan al onze soorten brood te geven.

Maar bovenal smaken al onze producten fantastisch! Het desembrood (zonder gist) rijst natuurlijk en wordt gebakken tot een prachtige textuur met knapperige korst. We leveren graag aan hotels en restaurants die kwaliteit en aandacht net zo waarderen als wij. Je klanten zullen het verschil in smaak zeker waarderen. Ideaal bij binnenkomst of bij een kaasplank.

We kunnen je voorzien van verschillende producten, zoals

 • broden
 • stokbroden
 • petits pains
 • rozijnen-notenbrood
 • glutenvrij brood
 • patisserie & macarons

Brood op maat voor je gasten

Ons brood en patisserie is allemaal ambachtelijk handwerk uit eigen bakkerij. Heb je speciale wensen, dan kunnen we ook samen iets speciaal op maat voor jouw restaurant laten ontwikkelen. 

Stuur een mail naar info@lavielocale.nl voor onze lijst, of bel voor een proefafspraak: 06-21712101. We komen graag langs om wat te laten proeven.